SUMO Prague 2023 je projekt mezinárodní galerijní kooperace organizovaný Aliancí galerií současného umění (AGSU). Čtvrtý ročník se uskuteční od 20. do 24. září 2023 v Praze ve spolupráci s platformou Prague Art Week. Letošní ročník SUMO reflektuje téma spolupráce v rámci umělecké scény, její možnosti a limity. Ústředním bodem programu se poprvé stane kolektivní výstava sdružující vybrané umělce spolupracující se zúčastněnými galeriemi SUMO, která se uskuteční v unikátním barokním loveckém zámečku „Šlechtovka” v parku Stromovka. Kurátorská koncepce výstavy vznikne pod taktovkou Tjaši Pogačar, nezávislé kurátorky a spoluzakladatelky platformy pro současné umění ŠUM a Jena Kratochvíla, ředitele Kunsthalle Bratislava. Dalším vrcholem letošního programu SUMO bude diskuse s odborníky z dalších zahraničních projektů galerijní spolupráce, která se uskuteční 21. září v Národní galerii Praha.

V rámci SUMO budou v jednotlivých prostorách zúčastněných galerií probíhat výstavy, performance a prohlídky – program, který vznikl ve spolupráci se zahraničními partnery. Cílem SUMO je přiblížit současné umění širšímu publiku a vytvořit více možností a perspektiv prostřednictvím budování silnějších sítí galerií, kurátorů, umělců a kritiků na místní i mezinárodní úrovni.

WEB
INSTAGRAM

Vaše osobní údaje budou použity k zvýšení spokojenosti po celou dobu procházení tohoto webu a k dalším účelům popsaných na stránce ochrana osobních údajů.

Napište nám na email info@agsu.cz nebo využijte kontaktní formulář níže.

    Vaše osobní údaje budou použity k zvýšení spokojenosti po celou dobu procházení tohoto webu a k dalším účelům popsaných na stránce ochrana osobních údajů.